Bent u op zoek naar informatie over de verhuur van meetapparatuur? ENMO SERVICES is sinds 2002 actief als Service & Support Center van geluids- en trillingsmeetapparatuur. Wij zijn actief in België, Luxemburg en Nederland en kunnen u helpen bij het voorzien van tijdelijke meetapparatuur van Brüel & Kjær.

Gebruik van meetapparatuur

Meetapparatuur van Brüel & Kjær wordt gebruikt om onder andere het geluidsniveau en trillingsniveau te meten van bepaalde omgevingen of producten. Het resultaat van de geluidsmetingen wordt gepresenteerd in decibel. De geluids- of trillingsmeter vertoont een beperkte correlatie met de luidheid of geluidshinder van het geluid om erachter te komen of omgevingen of producten verantwoord zijn qua geluids- en trillingsniveau.

Bij ENMO voldoen alle meetinstrumenten aan de normen die belangrijk zijn voor meetinstrumenten. Het ENMO-laboratorium, waar meetapparatuur wordt gekalibreerd, wordt namelijk ieder jaar gecontroleerd. De afgelopen jaren zijn onze gebruikte procedures volledig afgetoetst aan ISO17025:2017. Dit zijn strenge eisen voor de competentie van test- en kalibratielaboratoria. Daarnaast wordt er een jaarlijkse controle gedaan op onze kalibraties voor geluidmeters en geluidskalibrator, respectievelijk gecontroleerd aan normen IEC 61672-3:2013 en IEC 60942:2003/:2017. Ook het afgelopen jaar is ENMO Services wederom goedgekeurd door BELAC, welke onder één van de strengste accreditatie instanties valt van Europa. Hierdoor bent u verzekerd van uitstekende kalibraties van uw meetinstrumenten.

Wanneer meetapparatuur huren

Heeft u een (kortlopende) meetcampagne waarvoor de aankoop van apparatuur te duur is? Of gebruikt u de apparatuur slechts incidenteel? Zijn uw eigen instrumenten in onderhoud of worden deze gekalibreerd maar gaan uw dagelijkse meetprojecten gewoon door? Dan is het huren van meetapparatuur wellicht een geschikte oplossing. Alle meetinstrumenten verkeren technisch in een uitstekende staat. Daarnaast zijn de kosten duidelijk; u weet vooraf precies wat de kosten voor de huur van de meetapparatuur zullen bedragen.

Als Service & Support Center van geluids- en trillingsmeetapparatuur kunnen wij naast het kalibreren van verschillende meetmiddelen op het gebied van geluid en trillingen u voorzien van tijdelijke meetapparatuur van Brüel & Kjær. Hierbij kunt u denken aan onder anderen:

Bent u op zoek naar andere meetinstrumenten voor de verhuur? Neem dan contact met ons op zodat wij u verder kunnen helpen.

Kalibratie verhuur meetapparatuur

Voordat u begint aan een nieuw meetproject is het belangrijk dat de meetmiddelen gekalibreerd zijn. Hiervoor kunt terecht bij het labo van ENMO SERVICES. Wanneer u de kalibratie door ons geaccrediteerd laat doen kunt u direct beginnen aan uw meetproject.

Bij het kalibreren van een geluidsmeter wordt de afwijking (bias) van het meettoestel vastgesteld. Het vaststellen van de afwijkingen kan gebeuren door directe vergelijking met de product specificaties. Dit kan ook door middel van een reeks vergelijkingen met afgeleide standaarden. De kalibratie van de geluidsmeter bepaalt of het toestel nog aan zijn specificaties voldoet. Dit is van groot belang om accurate metingen te kunnen doen.

Beschikbaarheid meetapparatuur

De beschikbaarheid van huur meetapparatuur is op basis van de voorraad. Wij verhuren het hele jaar door apparatuur voor geluid- en trillingsmetingen waardoor niet alles altijd per direct beschikbaar is. . Voor de verhuur wordt een huurovereenkomst opgesteld waarin de afspraken helder worden samengevat.

Zo bieden wij u de mogelijkheid om altijd te beschikken over moderne meetapparatuur. Of het nu gaat om één meetinstrument of meer, twee weken of enkele maanden, bij ENMO kunt u altijd rekenen op scherpe aanbiedingen en optimale beschikbaarheid. Voor de exacte beschikbaarheid van onze meetapparatuur neemt u contact met ons op.

Training over meetapparatuur

Wilt u tijdelijk meetapparatuur huren voor een kortlopend project en heeft u nog weinig ervaring in het gebruiken van meetapparatuur? De ENMO Academy beschikt over de mogelijkheid om bij u een training te verzorgen voor de betreffende meetapparatuur.