ENMO Consultancy beschikt over akoestische kamer

ENMO Consultancy helpt u bij uw uitdagingen op het gebied van geluid en trillingen. Middels hoogwaardige meetapparatuur, diepgaande analyse software en de nodige expertise kunnen wij metingen en analyses uitvoeren op uw specifieke producten .

Of het nu gaat om inzicht te krijgen in het akoestische gedrag van uw product, het tot stand brengen van een volledige trilvormanalyse of het in kaart brengen van akoestische bronnen in uw omgeving, ENMO Consultancy kan u hierbij helpen. Zowel bij u op locatie of in ons eigen labo waar we beschikken over een professionele akoestische kamer.

Beschikbaarheid akoestische kamer

De akoestische kamer van ENMO Consultancy is inzetbaar voor het uitvoeren van uw geluidsmetingen, al dan niet in combinatie met trillingsmetingen. Het is mogelijk om de akoestische kamer te huren waarbij u zelf u meetapparatuur en testobject meeneemt. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om (gekalibreerde) meetapparatuur en bijhorende analyse software te huren via ENMO Consultancy.

Tijdens de metingen kunnen wij u assisteren of indien gewenst voeren wij de metingen volledig voor u uit, rapporteren wij nadien de resultaten en stellen wij de meetfiles voor u beschikbaar. Dergelijke metingen kunnen variëren van het meten van geluidsdruk tot Sound Quality of bijvoorbeeld geluidsintensiteit om het geluidsvermogen te bepalen van uw product. Ook het uitvoeren van een eenvoudige trillingsmeting tot een zeer complexe modale analyse behoort tot de mogelijkheden.

Akoestische kamer specificaties

De akoestische kamer heeft een afmeting van 3 bij 4 meter en een achtergrondniveau van 17,5dB(A). Dit achtergrondniveau maakt de kamer uitstekend inzetbaar voor metingen waarbij een laag achtergrondniveau gewenst of noodzakelijk is. De akoestische kamer is geplaatst in een afgezonderde ruimte waardoor de akoestische meetkamer uitermate geschikt is voor het meten van zowel zeer stille als ook luide producten.

Contact

Voor verdere informatie of beschikbaarheid van de akoestische kamer kunt u contact opnemen met Bob Gaasbeek via info@enmo.eu of telefonisch op +31 (0) 497 380 739 / +32 (0) 14 600 900. U kunt uiteraard ook uw contactgegevens achterlaten via onze contactbutton en dan nemen wij spoedig contact met u op.

 

SNEL CONTACTEREN