De ISO 3744 staat voor geluidsvermogen of geluidsenergie. ENMO Consultancy kan u hierbij helpen deze te bepalen van uw product. Wanneer dit kleine producten zijn kan ENMO deze in onze eigen akoestische kamer meten, grotere producten moeten we uitwijken naar een groot vrij oppervlak om te voldoen aan de ISO 3744.

Wat is ISO 3744?

Wat houdt de ISO 3744 nu in en wat kunnen we met deze getallen of getalswaarde. ENMO Consultancy maakt gebruik van hoog waardige microfoons. Met deze microfoons kunnen we het geluid van het product meten. Dit doen we in geluidsdruk. Door rondom het product te meten hebben we een schat aan informatie. Met al deze geluiddrukken per positie en het gedrag van de omgeving kunnen we dit doorrekenen naar geluidsvermogen getal. Dit doen we afhankelijk van het product vrijstaand op een harde ondergrond, staand – hangend aan de muur (1 reflecterend oppervlak) of in een hoekopstelling opgesteld. De uiteindelijke berekende geluidsvermogen of geluidsenergie waarde verteld u iets over het geluidvermogen van uw product. Dit moet bv op een CE certificaat gemeld worden of zegt u iets over de afstraling van geluid op andere producten.

Door inzit te krijgen in het geluidsvermogen getal conform de ISO 3744 kunt u bepalen of een product in de nabijheid van andere producten een geluidsoverschrijding bijvoorbeeld krijgt.

Akoestische kamer voor de metingen

Binnen onze akoestische kamer hebben we conform de ISO 3744:2010 de K2-waarde bepaald wat u instaat stelt wanneer er gebruik wordt gemaakt van onze kamer de juiste waarde afgeeft van het geluidsvermogen getal.