In de complexe wereld van akoestiek en geluidsbeheersing is het naleven van internationale standaarden zoals ISO 3744 niet alleen wenselijk, maar vaak ook verplicht. Bij ENMO Consultancy begrijpen we dit als geen ander. We zijn erop toegewijd om binnen de strikte grenzen van deze en andere relevante normen te opereren, om u accurate en betrouwbare geluidsmetingen te bieden.

Wat is de ISO 3744?

ISO 3744 is een internationale norm voor het meten van het geluidsvermogen van een bron, zoals een machine of apparaat. Met behulp van hoogwaardige microfoons, die het geluid in termen van geluidsdruk meten, kan ENMO Consultancy een betrouwbaar en accuraat beeld schetsen van het akoestisch gedrag van uw product.

Waarom is het belangrijk?

De resultaten van een meting conform ISO 3744 kunnen verplicht zijn voor bepaalde CE-certificeringen en bieden waardevolle inzichten in de interactie tussen uw product en zijn omgeving. Ze geven bijvoorbeeld aan of uw product in de nabijheid van andere machines of apparaten een geluidsoverschrijding zou kunnen veroorzaken.

Onze methodologie

Bij ENMO Consultancy maken we gebruik van diverse opstellingen om het geluidsvermogen van uw product te bepalen, van metingen in onze speciaal ontworpen akoestische kamer tot tests op grotere, open terreinen voor omvangrijkere producten. Onze gedetailleerde aanpak verzamelt informatie uit verschillende posities en omgevingen, wat uiteindelijk leidt tot een nauwkeurig geluidsvermogen getal.

Onze akoestische kamer

We hebben eigen akoestische kamer die voldoet aan de ISO 3744:2010-norm, inclusief de bepaling van de K2-waarde. Hierdoor kunnen we garanderen dat de metingen die we in deze kamer uitvoeren, de meest accurate en betrouwbare resultaten opleveren.

Wat betekent dit voor u?

De inzichten verkregen uit metingen conform ISO 3744 stellen u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over productontwikkeling, plaatsing en meer. Of het nu gaat om het voldoen aan regelgevingsvereisten of het optimaliseren van uw akoestisch ontwerp, ENMO Consultancy is uw partner voor een geluidsvriendelijkere toekomst.

Over ENMO Consultancy

Bij ENMO Consultancy hebben we een diepgewortelde passie voor akoestiek en trillingsanalyse. Ons team van experts is erop gebrand om u te voorzien van kwalitatief hoogwaardige, op maat gemaakte oplossingen die uw uitdagingen op het gebied van geluid en trillingen daadwerkelijk aanpakken. Onze reputatie is opgebouwd op een fundament van integriteit, deskundigheid en ongeëvenaarde klantenservice.

Voor meer informatie en een gedetailleerde bespreking van uw behoeften op het gebied van geluidsvermogen conform ISO 3744, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u te assisteren.