ENMO Consultancy, sinds 2020 opererend onder de vlag van ENMO Services, helpt u met uw geluids- en trillingsuitdagingen. Dat doen wij aan de hand van hoogwaardige meetapparatuur, diepgaande analysesoftware en de benodigde deskundigheid. Zo kunnen wij metingen en analyses uitvoeren op uw specifieke producten. Wij helpen u graag verder.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Of het nu gaat om inzicht in het akoestisch gedrag van uw product, een complete trilvormanalyse of het in kaart brengen van akoestische bronnen in uw omgeving, ENMO Consultancy biedt uitkomst. Hetzij bij u op locatie of in ons eigen laboratorium, waar we over een professionele akoestische kamer beschikken.

Onze diensten

ENMO Consultancy biedt een breed scala aan diensten op het gebied van trillings- of geluidsvraagstukken. Dat omvat onder andere:

 • Metingen met akoestische camera: Door middel van het inzetten van de akoestische camera kunnen we real-time diverse geluidsbronnen in verschillende ruimten waarnemen. Ook kunnen we de camera inzetten buiten de ruimte om geluiden er omheen te registreren.
 • Meten van geluid aan consumentenproducten: Wanneer producten geluid maken dat niet aangenaam klinkt, zijn aanpassingen doorgaans gewenst. ENMO Consultancy voorziet u van advies op basis van geluidskwaliteitparameters, zoals Sone en Phon. Wanneer deze waarden worden vergeleken met bijvoorbeeld een A-gewogen totaalwaarde, geeft dit een beter inzicht in hoe de consument het geluid ervaart. Zo kan passende actie worden ondernomen.
 • Metingen van trilling in een gebouw: wat zijn mogelijke bronnen van trilling in een gebouw en wat kan de klant eraan doen? Het aanbrengen van trillingsdempers, het herbalanceren van een ventilator of bijvoorbeeld een bepaald toerental te vermijden. Door onze metingen wordt er duidelijkheid geschept.
 • Akoestische kamer: de akoestische kamer van ENMO Consultancy is inzetbaar voor het uitvoeren van uw geluidsmetingen. We bieden de mogelijkheid de akoestische kamer te huren voor eigen metingen of we kunnen de metingen voor u uitvoeren. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om de meetapparatuur voor in de akoestische kamer te huren.

Verschillende typen meetprojecten

ENMO Consultancy helpt u bij uw meetprojecten in het domein van geluid en trilling.
U kunt bij ons terecht voor:

 • Onsite meten aan en van machines (ODS – Geluid – Trillingen in het algemeen)
 • Onsite systeemanalyse (order analyse)
 • Onsite modale analyse op overzichtelijke schaal (geen civiele toepassingen)
 • Onsite assistentie bij uitvoering van een meetproject
 • Meten van trilling in een labo-omgeving (proefopstellingen/ modale analyse van kleine producten)
 • Meten van geluid in een labo-omgeving (in de ENMO-geluidskamer of bij u op locatie in uw specifieke toepassing/omgeving)
 • Basis engineering activiteiten (shaker fixture meedenken (geen FEM-berekeningen), eerste fixture schets opzetten 3D, eventuele test eisen verwerken in fixture design)
 • Meedenken binnen uw meet & test opstelling

Wij ontzorgen u graag! Laat u weten in welk project?

ENMO Consultancy: bij uitstek de geschikte adviespartner

Door onze omvangrijke inhoudelijke kennis en jarenlange ervaring op het gebied van geluid en trillingen is ENMO Consultancy bij uitstek de geschikte adviespartner om u te helpen bij het vinden van een technische oplossing voor uw geluids- en trillingsuitdagingen.

 • Service op maat: we denken graag met u mee en wijken hiervoor waar nodig af van de standaard of richtlijn. Door met een breed perspectief te kijken en ruim te denken, achterhalen we nagenoeg altijd de oorzaak van de geluids- of trillingsuitdagingen. Alleen zo komen we tot een passende oplossing, precies op maat.
 • Optimalisatie: voor zowel het meten van een kleine producten in onze akoestische kamer, als het bepalen van het dynamisch gedrag van een grote machine. ENMO Consultancy is uw geschikte adviespartner en gaat samen met u op zoek naar optimalisatie.

ENMO Consultancy maakt gebruik van hoogwaardige, gekalibreerde apparatuur en state-of-the-art analysesoftware. Metingen in het kader van omgevingslawaai en gelijkaardige studies behoren niet tot onze dienstverlening. Neem gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden of voor advies over uw trillings- of geluidsvraagstukken.