Pulse Reflex Acoustic Camera is een volledig systeem voor real-time NSI (noise source identification) welke gebruikt kan worden voor stationaire en niet stationaire metingen. Deze camera is ontwikkeld voor gebruik in de luchtvaart en automotive industrie maar kan natuurlijk ook gebruikt worden in andere industriële toepassingen. De acoustic camera wordt ook gebruikt voor troubleshooting in vliegtuigen, BSR detectie in cabins en hoog frequentie lekdetectie.

U gebruikt de acoustic camera voor geluidsbronnen te detecteren en te bekijken on site, zowel dichtbij als verre akoestische velden. Het systeem maakt het mogelijk screenshots te nemen met je tablet en deze te bewaren en te delen. Verder het maken van geluidsopnames, deze te bewaren en bewerken met Pulse Reflex Array Analysis en te analyseren met Pulse Reflex Core.

De hardware is opgebouwd uit een Pulse Lan-XI front end met frame, welke uitgebreid kan worden met een batterij module voor metingen tot 2 ½ uur. De acoustic camera bestaat uit 30 stuks B&K 4959 TEDS microfoons met ingebouwde preamp, een verwijderbare reflectie plaat en in het midden een videocamera. De plaatsing van de microfoons is zo gekozen dat acoustic holography en beamforming mogelijk zijn. Verder is er een tablet-houder voorzien om een tablet van 20x13cm te bevestigen. (andere afmetingen ook mogelijk) De array heeft 2 kabels, een voor de microfoons en een USB voor de camera. Dit alles wordt geleverd met een waterbestendige koffer.

Software Pulse Reflex Array Analysis 8781 is een onderdeel van Pulse Reflex en heeft dezelfde functionaliteit en gebruiksgemakkelijkheid dank zij een innovatief grafische interface en logische workflow. Er zijn 3 modes inbegrepen: streaming, recording en playback. Streaming wordt standaard toegepast in troubleshooting toepassingen: lokaliseer de bron, bewaar een screenshot en gebruik dit om het probleem op te lossen. Postprocessing is niet nodig. Wanneer een interessant gebied is gevonden kan de bron opgenomen en bewaard worden in een project tree. Vervolgens kan deze terug worden afgespeeld en post processing worden uitgevoerd.

Meer info is te vinden via deze link.