ENMO Consultancy kan metingen verzorgen om het akoestisch gedrag te bepalen van uw product of omgeving waarin het product opgesteld staat. Maar wat is nu akoestisch gedrag, waar dient rekening mee gehouden te worden.

Aanpak akoestisch onderzoek

Om het akoestisch gedrag te bepalen maken we gebruik van hoogwaardige microfoons die elke verandering van luchtdruk kunnen meten van laag frequent tot in het niet hoorbaar gebied. Wanneer we akoestisch gedrag willen bepalen kijken we naar het afstralen van het geluid vanuit het product, maar ook geluidspaden. Hoe exciteert bv een motor op een omkasting van een waterpomp waardoor de omkasting geluid gaat maken. Door inzicht te krijgen in het akoestisch gedrag kunnen we meer zeggen over een bron maar juist ook welke neven gevolgen deze bron heeft op andere componenten.

Akoestische waardering met Sones of Loudness

Een andere insteek waarin ENMO Consultancy u kan helpen om het akoestisch gedrag te bepalen is niet te kijken naar de geluidsdruk maar juist hoe klinkt het geluid. Zijn er tonaliteiten, is het een irritant geluid of juist prettig om te horen. Het akoestisch gedrag wordt dan een waardering in bijvoorbeeld Sones of Loudness. Het akoestisch gedrag heeft dan een geheel andere insteek, maar geeft u wel inzicht in het gedrag van geluid.

Neem contact op met onze Akoestische adviseurs

Om dit te beoordelen waar u opzoek naar bent kijken we graag mee en adviseren we u hoe ENMO dit kan meten en eventueel adviseren om het op te lossen. Niet elk akoestisch gedrag van een product is eenvoudig te herleiden. We kunnen hiervoor bijvoorbeeld een akoestische camera inzetten voor bron locatie, maar ook een tube om juist het akoestisch gedrag te bepalen van dempende materialen, absorbeert het, reflecteer het of laat het toch geluid door en in welke mate.