Wanneer er in de wereld van automotive gemeten moet worden (NVH) is er vaak behoefte aan CAN-Bus data naast de reguliere noise&vibration data. Met de komst van de 3058 CAN-Bus module is dit nu meer dan mogelijk. Dankzij de bekende kwaliteit van de LAN-XI, is er nu een low noise data acquisitie systeem welke deze combineert met CAN-Bus data.

 

De 3058 LAN-XI beschikt over een 2 kanaals CAN-Bus input, welke onafhankelijk als Low Speed en High Speed geconfigureerd kunnen worden. Met komst van de 3058 CAN-Bus module worden de meest reguliere scripts ondersteund, OBD II en SAE J1939. Tevens heeft de 3058 CAN-Bus module een 8-kanaals analoge input tot 25.6kHz met een sample rate tot 65.5kHz. Een ingebouwd constant current line drive (CCLD) is voorzien om accelerometers, microphones en tacho probes te voorzien van power. Van de 8 kanalen kunnen 4 analoge input kanalen geconfigureerd als 2 balanced input kanalen conform de AES3 standaard zodat ze geschikt zijn om een HATS (Head and Torso Simulator).

 

Binuaral Recording
Gedurende ontwikkeling van de 3058-CAN-Bus module is ook Sonoscout verder uitgebreid. De nieuwe versie van Sonoscout is volledig compatible met de 3058 waarmee een Digital Artificial Ear AO-0788 + Binaural In-ear Microphones 4965-B of 4101-B verbonden kunnen worden. De koppeling van de Sound Quality Head and Torso Simulator 4100-D maakt deze configuratie compleet zodat in alle mogelijke situaties het geluid opgenomen of beluisterd kan worden in relatie tot toerental en situatie in een auto.