Tijdens een 1-daags seminar “Vibration Testing” georganiseerd door de ENMO Academy en gehost door Thales Cryogenics leerden 30 mensen meer over Vibration Testing in het algemeen. Daarnaast was een rondleiding door het laboratorium van Thales Cryogenics, verzorgd door de Lab Manager Ronnie van Leeuwen, in het programma opgenomen.

Door in een korte tijd een leven lang stress en slijtage te beschouwen, kunnen vibratietesten verborgen ontwerpzwakheden aan het licht brengen. We moeten er zeker van zijn dat producten de schokken en spanningen van hun levensduur aankunnen.

Waar komen daarnaast de eigenlijke trillingstestprofielen vandaan? Klanten, eindgebruikers of fabrikanten die een onderdeel in een assemblage opnemen, definiëren vaak zelf specificaties en procedures voor vibratietests. Deze zijn typisch gebaseerd op ervaring en kennis van welke ontwerpoplossingen goed werken en welke niet. Trillingstesten kunnen een meer gestructureerde aanpak bieden voor het begrijpen van faalwijzen en defecten die door trillingen worden veroorzaakt.

Verder is het essentieel dat het shakersysteem geschikt is voor de test – in staat om de nodige vibratietypen in te voeren en in staat om de krachten aan te kunnen die ontstaan bij het testen van specifieke payloads.

Alle bovenstaande onderwerpen kwamen aan bod tijdens deze leerzame dag.

Viering 125 jaar jubileum

Samen met alle deelnemers vierden we 125 jaar jubileum. Met een speciaal 100-jarig bestaan van Thales Cryogenics en een 25-jarig bestaan van ENMO was er genoeg reden om deze bijzondere mijlpalen samen te vieren.

Bedankt!

ENMO wil Thales Cryogenics bedanken voor hun gastvrijheid en prettige samenwerking. Ook dank aan m+p international voor hun bijdrage over trillingscontrolesystemen en het belang van ODS analyse van headexpanders. Last but not least wil ENMO alle deelnemers bedanken; jullie maakten er een perfecte “get together” dag van in de wereld van ‘vibration testing’.