Noise Sentinel on Demand, een korte termijn, snelle response en op afstand te beheren meet- en monitoring service is sinds eind mei door Brüel & Kjær ook beschikbaar gesteld in België, Nederland en Luxemburg.

Vorig jaar gelanceerd en inmiddels al beschikbaar in 20 landen is de webbased meet- en monitoring service, welke op nauwkeurige wijze alle data 24/7 beschikbaar stelt, een groot succes. Deze service maakt uw bedrijf flexibeler, optimaliseert uw kosten, beperkt uw financiële risico’s en kan uw zakelijke kansen aanzienlijk vergroten.

Tijdens het meten kunt u de geluid- en weerdata online bekijken, ontvangt u direct waarschuwingen als niveaus bepaalde grenzen naderen en worden alle geluidsgegevens in hoge resolutie opgeslagen zodat nabewerking en rapportage naderhand mogelijk is.

Het Noise Sentinel systeem wordt ondersteund door een smartphone app die waarnemingen opslaat en het mogelijk maakt om foto’s van gebruikers vast te leggen en te rapporteren. Daarnaast kan via de app gecontroleerd worden of het geluidsmeetnet operationeel is en waar de set zich exact bevindt.

Alle benodigde apparatuur kan worden gehuurd maar u kunt ook gebruik maken van uw eigen compatibel Brüel & Kjær Type 2250 geluidsmeter. Online registreren, abonneren en vervolgens direct aan de slag met Noise Sentinel on Demand! Mocht de keuze gevallen zijn op het huren van de apparatuur dan kan de apparatuur direct na afloop van het meetproject worden geretourneerd naar ENMO / Brüel & Kjær. De data blijft veilig in de cloud opgeslagen voor een gemakkelijke toegang en met de mogelijkheid de data te delen.

De Noise Sentinel on Demand service maakt gebruik van een vijftal-stappen. Een online, zelf-service proces waardoor het mogelijk is om de kosten laag te houden van projecten met een looptijd van een week tot enkele maanden. De set-up is snel en eenvoudig en een training is niet noodzakelijk. Support middels video’s en handleidingen is online beschikbaar en wordt ondersteund via de telefonische helpdesk.

Noise Sentinel on Demand richt zich op de uitdagingen voor (korte-) termijn onbemande geluidsmonitoringsprojecten. De kostenefficiënte service is eenvoudig te gebruiken en uiterst flexibel, passend bij en voor geluidsadviseurs, overheden of iedereen die met lopende geluidprojecten te maken heeft.

Verdere informatie over Noise Sentinel vindt u op: http://noisesentinel.bksv.com/ 

Noise Sentinel