Wanneer u gevraagd wordt het risico op structurele beschadiging van nabije gebouwen te verkleinen of het monitoren van trillingen welke een invloed op het menselijk lichaam hebben of het monitoren van achtergrondtrillingen in de buurt van zeer gevoelige instrumenten dan moet u op een veelzijdig meetinstrument kunnen rekenen.

B&K introduceert een zeer robuust ‘Vibration Monitoring Terminal’ meetinstrument type 3680 welke deze taken tot een goed einde brengt.

B&K 3680 bestaat uit een tri-axiale opnemer met spikes en een analyser welke uitgevoerd is met een back up batterij. De analyser is volledig instelbaar en uit leesbaar via Bluetooth/WiFi/2G/3G/4G. De correcte werking van het toestel kan snel gecontroleerd worden via 3 LEDS op het toestel. Gezien deze een beschermingsfactor IP67 heeft kan deze op vrijwel elke plaats gebruikt worden.

Datacollection kan op verschillende wijzen gestart worden via events, … Verder is het mogelijk alarmen via SMS of email te ontvangen, standaard uur statusrapporten. Overall waardes, maximaal waardes, 1/3 octaaf waardes, … in elke axis zijn beschikbaar en dit met een nauwkeurigheid van 0,5 mm/s in de range van 1 tot 125 Hz. De dynamische range gaat van 0,2 tot 300 mm/s. De standaarden ISO 4866, DIN 4150, BS-7285 en DIN 45669-1 zijn reeds opgenomen in het toestel. Verdere standaarden zullen in de nabije toekomst worden toegevoegd.

De eerste toestellen zijn beschikbaar vanaf november 2016. Meer informatie kan u terugvinden in de uitgebreide productdata.

vibration-monitoring-terminal