Inductive Centring System voor luchtgekoelde shakers

Om een shakersysteem correct te centreren, zodat er voldoende slag gehaald kan worden en de overtravel beveiligingen goed werken, is er nood aan een hoogteregelingssysteem.

Het Inductive Centring System, afgekort ‘ICS’ en vrij vertaald inductief centrering systeem, is een nieuwe meetmethode gepatenteerd door Brüel & Kjaer om de hoogte van het armatuur te regelen. Dit contactloze en inductief ontwerp wordt niet meer beïnvloed door omgevingsfactoren en past de armatuurpositie aan zonder het gebruik van een optisch oog en een target. De ICS is nauwkeurig tot op 0,5mm voor de meest betrouwbare tests.

De digitale sensor in het meetsysteem zorgt ervoor dat regelmatige kalibratie en sensoronderhoud overbodig zijn. De ICS is onderhoudsvrij, waardoor u met een gerust hart uw tests kan uitvoeren. Gebruikers hoeven niet meer te wachten op routinematige service ter plaatse of kalibratie van de sensor.

Op dit moment worden de nieuwe shakers LDS V8 en V8900 uitgerust met deze nieuwe meetmethode. Voor de LDS V8, LDS V875 bestaat dit ook als retrofit.

Figuur 1: oude systeem (CPS)                                                                                                              

Figuur 2: nieuwe systeem (IPS)

 

Installatie

Nadat het oude CPS-systeem gedemonteerd is, wordt het nieuwe ICS systeem geïnstalleerd. Op het armatuur wordt er een adapter blokje geplaatst met daarop een Target Assembly. Nadien wordt op de body van de shaker het ICS Assembly gemonteerd.

De volgende stap is om de versterker aan te passen door middel van een Interface PCB. Dit komt op de bestaande PCB en zorgt ervoor dat het nieuwe systeem kan communiceren met de bestaande technologie.

Na de installatie worden de Alignment Jigs op het armatuur geplaatst, zodat het armatuur mooi in het midden staat. Hierdoor kan het ICS-systeem worden afgeregeld. Daarvoor maakt men connectie, via een laptop, met de ICS op de shaker. De module wordt dan geconfigureerd en er worden nieuwe overloads parameters ingeladen.

Na de installatie wordt er getest of de overtravel interlocks nog altijd werken. Deze interlocks zijn zéér belangrijk voor de beveiliging van de shaker. Tenslotte wordt er een 80% test uitgevoerd, zodat kan bevestigd worden dat de specificaties van het shakersysteem nog altijd voldoen.

Figuur 3: nieuwe PCB

 

Meer weten?

Voor verdere informatie kunt contact opnemen met ENMO of lees meer via deze link.