Vanuit de markt kwam de behoefte voor een zware luchtgekoelde shaker met als resultaat een 80kN sterke luchtgekoelde shaker.

Enige feiten op een rij, 80kN Sine force, upto 3kHz, 4” continu displacement en 3kNm overturning moment. Zowel de shaker en trunnion als versterker (XPAK) zijn opnieuw ontwikkeld. Er is een uitermate sterke combinatie ontstaan met nieuwe armature centering system (CPS), integrated CAN-Bus technologie, lineair hydrostatisch lager en variabele veld sterkte. De combo heeft een modulaire opbouw gekregen waardoor een verticale shaker, op een later tijdstip omgebouwd kan worden tot een volwaardige combo shaker inclusief een sliptafel.

 7068_vertical-highres-5000px-cmyk

Het armature Centering Position System (CPS) geeft een hoge en snelle nauwkeurigheid van de positie van het armature en volledig ongevoelig voor warmte, stof of andere externeinvloeden. Door de CAN-Bus Technologie kan snel en eenvoudig de XPAK-versterker en shaker ge-update en geservesed worden. De CAN-Bus Technologie geeft maximale bescherming tegen externe invloeden zodat extreem lage versnelling mogelijk worden, <0,05g.

grafiek-lds

Door de continue grote verplaatsing, 4” (101,6mm) en extreem hoog overturning moment 3kNm, kunnen grote test objecten zonder hoge cross-axis stabiel getest worden. Icm het variabele veld kunnen zeer hoge snelheden gehaald worden zodat laag frequent en shock testen extreme waarde kunnen aannemen.

Door de combinatie van lucht gekoeld en de hoge force worden de installatie en service kosten beperkt in vergelijk met een water gekoelde shaker. Dit geeft voor veel klanten mogelijkheden.

7066_horizontal-highres-5000px-cmyk