Een nieuwe familie opnemers, accelerometers vervoegt de rangen: 4511-T. Dit type is al verschillende jaren in gebruik voor het meten van versnellingsoverbrengingen van helikopters. De bekende eigenschappen van 4511 zijn behouden gebleven: centrale bevestigingsbout, geïsoleerde behuizing, hermetisch afgesloten en EMI & stralingsbestendig. De T-reeks heeft als extra een dubbele afscherming wat deze een extra bescherming geeft tegen radiogolven en radarinstallaties (GHz) en blikseminslagen.

De T-reeks is beschikbaar in 10 mV/g, 25 mV/g en 100 mV/g voor een interessante prijs.

Een datasheet met de volledige specificaties is binnenkort beschikbaar.

4511

U heeft het allicht opgemerkt, de nieuw geleverde accelerometers bevatten een Data Matrix Code. Deze code is in te scannen met een smartphone (iOS) waarop de ‘Transducer Smart Setup’ app is geïnstalleerd. De app zal de accelerometer herkennen, de data downloaden en in het geval van een tri-axiale accelerometer de gemonteerde oriëntatie. De app zal vervolgens deze informatie doorsturen via de Cloud naar Pulse Reflex voor een snellere setup. Zeker wanneer u gebruik maakt van meerkanaals toepassingen. Dankzij de combinatie van TEDS en deze app maakt het niet meer uit op welk kanaal u de opnemer aansluit. Pulse Reflex zal automatisch de juiste verbindingen maken. Op deze wijze is de foutenmarge zeer klein geworden.

De app werkt ook met opnemers welke geen barcode hebben, maar dan moet u de opnemer manueel toevoegen.

Ook wanneer u de app niet geïnstalleerd heeft, kan u gebruik maken van een standaard 2D barcode scanner om toegang te krijgen tot de opnemerspecifieke data en kalibratie data.

Meer informatie, handleiding en app kunt u terugvinden via deze link. 

deel-1 deel-2