Uitbreiding labo ENMO Services

Vanaf heden is het kalibratielabo van ENMO Services ook bevoegd voor de uitvoering van geaccrediteerde kalibraties op trillingsapparatuur. Deze accreditatie is een belangrijke stap voorwaarts in de uitbreiding van het kalibratielabo.

ENMO Services, opgericht in 2002, is het Service & Support Center van geluids-en trillingsmeetapparatuur in de BENELUX. Vanuit ENMO Services wordt er helpdesk ondersteuning, onderzoek en reparatie, kalibratie, verhuur van meetapparatuur, consultancy, opleidingen (ENMO Academy), on-site installatie en onderhoud van meetsystemen en vibratietestsystemen aangeboden en uitgevoerd. Sinds 2018 is ENMO Services door BELAC ISO 17025 geaccrediteerd voor geluidmeters en geluidkalibratoren.  Met de accreditatie voor trillingen biedt het kalibratielabo van ENMO Services een volwaardig pakket aan voor de kalibratie van geluid-en trillingsmeetapparatuur volgens ISO 16063-21 (accelerometers, krachtcellen en vibratiemeters) en volgens ISO 16063-44 (trillingskalibratoren). Het kalibratielabo van ENMO Services is een volledig merkonafhankelijk labo waardoor geaccrediteerde kalibraties van alle merken accelerometers, krachtcellen, trillingskalibratoren en trillingsmeters uitgevoerd kunnen worden.

“De uitbreiding van de scope van ons labo is een belangrijke strategische stap voor de verdere groei van ENMO Services. Op deze manier bieden wij onze klanten en onze potentiële klanten een totaalaanbod voor het kalibreren van geluid- en trillingsmeetapparatuur. Ik ben trots dat er met het voltallige ENMO Team verder wordt gebouwd aan het service center waarbij we kwaliteit zeer hoog in het vaandel hebben staan”, aldus Dirk Bogaerts, Managing Director van de ENMO groep.

“Betrouwbaarheid, snelheid van de doorlooptijd, overzichtelijkheid en deskundigheid zijn de sterktes van het kalibratielabo van ENMO Services. Met de uitbreiding van onze kalibratiescope, verstevigen we deze kernwaarden en kijken wij er naar uit onze klanten te voorzien van valide en betrouwbare kalibratie resultaten”, zegt Stijn Schepers, Lab Manager van ENMO Services.

Meer informatie over het kalibratielabo van ENMO Services op onze website.