Op donderdag 16 mei 2024 vond in Breda de zeer gewaardeerde Geluidsmeter Gebruikersdag plaats, georganiseerd door de ENMO Academy. Dit evenement bracht een diverse groep gebruikers van geluidsmeters Types 2245, 2250, 2255 en 2270 samen voor een dag vol leren, netwerken en praktijkervaringen delen.

Het evenement was een groot succes, mede dankzij de actieve deelname, aandacht en inzet van alle deelnemers. We willen iedereen hartelijk bedanken voor hun betrokkenheid en enthousiasme gedurende de hele dag!

Plenaire sessies

De dag werd door Managing Director van ENMO, Dirk Bogaerts, geopend waarin hij de deelnemers meenam op een betoverende reis door de wereld van geluid. Geluid is immers iets magisch; een onzichtbare kracht die ons dagelijks leven op talloze manieren beïnvloedt. We zien het niet, het is er wel en met elkaar kunnen we het zichtbaar maken. De start werd gevolgd met een reeks informatieve presentaties over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van geluidsmeters, rechtstreeks vanuit de HBK fabriek. Een bijzonder actueel onderwerp dat aan bod kwam, was het geluid afkomstig van padelbanen, een groeiende sport die ook uitdagingen op het gebied van geluidsoverlast met zich meebrengt. Daarnaast werd er aandacht besteed aan ENMO Services en de voordelen die zij bieden aan gebruikers van geluidsmeters met als doel om inzicht te geven in de ondersteuningsmogelijkheden en kalibraties.

Workshops en Praktijkervaringen

Een van de hoogtepunten van de dag was de interactieve workshopmiddag. De deelnemers kregen de gelegenheid om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen en hun kennis te vergroten door middel van hands-on sessies en praktijkvoorbeelden ((o.a. over de 2255 in combinatie met de bouwakoestiek set).

Deze sessies werden geleid door ervaren workshopinstructeurs die hun inzichten en ervaringen deelden, wat leidde tot levendige discussies en waardevolle uitwisselingen van ideeën.

Speciale dank aan onze sprekers

Een speciale dank gaat uit naar onze sprekers die deze dag mede mogelijk maakten:

  • Thom King van HBK, die ons op de hoogte bracht van de laatste technologische ontwikkelingen en innovaties over de geluidsmeters vanuit HBK.
  • Pieter Kuin van Peutz, die zijn expertise deelde over akoestische uitdagingen en oplossingen met de HBK geluidsmeters.
  • Cor Kooy van Geluid op Nivo, die een actueel en relevant onderwerp aanhaalde, namelijk het geluid afkomstig van padelbanen.

Ook danken wij graag illusionist Stefano Siro voor zijn magische bijdrage aan de welverdiende lunchpauze tijdens deze boeiende dag.

De sfeer was positief en inspirerend en het was duidelijk dat iedereen met nieuwe inzichten en een frisse blik naar huis ging. Met trots kunnen we zeggen dat deze editie van de Geluidsmeter Gebruikersdag een groot succes was. Samen creëren we magie in de wereld van geluid en trillingen!

Bedankt aan alle deelnemers en sprekers voor jullie bijdrage aan deze geslaagde dag. We kijken ernaar uit om jullie bij de volgende editie weer te verwelkomen en samen verder te bouwen aan een betere wereld van geluid en trillingen.