In de complexe wereld van geluid en trillingen, speelt het begrip van akoestisch gedrag een belangrijke rol in het creëren van producten die niet alleen efficiënt zijn, maar ook aangenaam voor het oor. Bij ENMO Consultancy gaan we verder dan alleen het meten van geluid; we duiken diep in de nuances van akoestisch gedrag om u te helpen producten en omgevingen te creëren die in harmonie zijn met hun omgeving. Of u nu een fabrikant bent die streeft naar het ultieme stille product, of een bedrijf dat de geluidskwaliteit in uw faciliteiten wil optimaliseren, wij zijn uw partner om dit doel te bereiken.

Wat is akoestisch gedrag?

Akoestisch gedrag verwijst naar de manier waarop geluid zich manifesteert vanuit een bepaald object of binnen een bepaalde omgeving. Dit varieert van het directe geluid dat een object produceert, zoals een machine, tot de manier waarop dit geluid andere objecten of materialen in zijn omgeving beïnvloedt.

Onze meetmethoden

Met behulp van een eigen akoestische kamer en hoogwaardige microfoons, die zelfs de kleinste veranderingen in luchtdruk kunnen detecteren, zijn we in staat om:

  • De bron van een geluid te identificeren
  • De interactie van dat geluid met andere componenten te analyseren
  • Het effect van een motor op de behuizing van een waterpomp te onderzoeken

Kwalitatieve beoordeling van geluid

Naast het objectief meten van geluid, evalueren we ook de kwaliteit ervan. Hierbij vragen we ons af: “Is het geluid storend of juist aangenaam?” Door deze aanpak kunnen we verder kijken dan alleen decibels en het akoestisch gedrag ook in termen van Sones of Loudness beoordelen.

Geavanceerde instrumentatie

Omdat niet alle akoestische gedragingen direct zijn te herleiden, zetten we diverse geavanceerde instrumenten in, zoals akoestische camera’s voor het vaststellen van de exacte bron van een geluid en akoestische buizen voor het analyseren van geluiddempende materialen.

Over ENMO Consultancy

Met jarenlange ervaring en passie voor akoestiek en trillingsanalyse, heeft ENMO Consultancy zich gevestigd als dé specialist in geluids- en trillingsmetingen. Ons team van deskundigen is toegewijd aan het leveren van uitmuntende diensten, waarbij we innovatieve technologie combineren met een diepgaand begrip van de unieke behoeften van onze klanten. Onze reputatie is gebouwd op vertrouwen, integriteit en de onwankelbare toewijding om onze klanten te voorzien van oplossingen die echt resultaat opleveren. Bij ENMO staan uw wensen centraal, en we zijn trots op het leveren van resultaten die vakkundig en betrouwbaar zijn. Voor meer informatie of een gedetailleerde bespreking van uw akoestische behoeften, neem gerust contact met ons op. We zijn hier om u te helpen.